Skal overgangen fra barn til tidlig voksen markeres med andet end en Nonfirmation, uden at religionen behøver at fastsætte rammen? Så læs videre om den her alternativ konfirmation. Vi har nemlig skabt et dannelsesforløb til jer og jeres børn, som afsluttes i en smuk ceremoni. Vi kalder det Verdensborger.

Teenagere møder i dag et stærkt konkurrenceorienteret samfund, der stiller store krav til alle – og med klima, flygtninge, ulighed og stress oveni, kan det hurtigt blive en uoverskuelig cocktail. Derfor har vi udviklet et alternativt konfirmationskoncept, som skal genoplive og opdatere overgangsritualet fra barn til tidlig voksen. Denne overgang er måske den vigtigste i vores liv – og kompleksiteten i denne kaotiske verden, stiller endnu højere krav til os alle. Vi mennesker efterlader en verden, hvor den næste generation skal rydde op efter os – at klæde dem ordentligt på er det mindste vi som forældre kan gøre. 

Vi ønsker at skabe et rum for de unge, hvor de i trygge og frie rammer kan blive bedre forberedt på livet som lidt mere voksen!

Program

Formålet med dannelsesforløbet er at engagere de unge til at udvide deres forståelse af dem selv og verden – gennem samtaler og oplevelser – forankret i en stærk forståelse af holistisk bæredygtighed, der erkender at vores liv også skal have mere balance, hvis vi skal gøre en positiv forskel. Med udgangspunkt i de traditionelle konfirmationsritualer, har vi udviklet et program, hvor de unge kan lære livsnødvendige færdigheder som for eksempel:

• At forholde sig til hverdagens mange distraktioner.
• At få værktøjer, der gør dem stærkere som individer.
• At få forståelse for konsekvenserne af deres handlinger.
• At få indblik i jordens økosystemer.
• At skabe kontakt med deres kreative side.
• Relationskompetence - at lære hvordan man kommunikerer effektivt og ærligt.
• At forholde sig til hvad de tror på og hvorfor.

Undervisningen er fordelt på 14 sessioner af 2 timer, samt 1 heldagssession med sjove aktiviteter. Sessionerne er fordelt fra oktober 2020 til maj 2021, og ender ud i en ceremoni. Vi har opdateret indholdet – du kender allerede formen. Sessionerne består af undervisning i dialog med de unge, og er sammensat ud fra 8 hovedemner, der hver fordeles over 2-3 mødegange. De 8 hovedemner er:

1: Sluk for støjen

Vi forholder os til hverdagens mange distraktioner og effekterne heraf. Vi ønsker at de unge i højere grad kan finde roen til virkelig at møde sig selv og hinanden.

2: Hvem er du?

De unge kommer tæt på sig selv, deres grænser og muligheder. De bliver tilladt, så der kan blive plads og åbenhed over for nye indsigter. De får værktøjer, der gør dem stærkere som individer.

3: Hvor er du?

Vi åbner verden op og skaber et troværdigt forhold til vores omgivelser og forståelse for konsekvenserne af vores handlinger.

4: Hvem er de?

Vi dykker ned i relationer, beslutningssystemer og magt og giver de unge indblik i de større sammenhænge globalt.

5: Hvad skaber vi?

Vi kommer i kontakt med vores kreative side og får indblik i de systemer, der over tiden er bygget omkring profitorienteret kreativitet – og konsekvenserne heraf.

6: Hvad siger du?

Hvordan kommunikerer vi effektivt og ærligt? Hvor ligger udfordringerne heri? Og hvad er konsekvenserne af ikke at gøre det?

7: Hvad tror du på?

Tro kan flytte bjerge. Mistro kan skabe afgrunde. Hvad tror vi på? Og hvorfor tror vi på det?

8: Hvordan fester vi?

Det sociale liv er essensen af livet og vi undersøger, hvordan vi finder en balance, hvor vi kan være dem vi er og lade andre være dem de er.

Vores pensum til Verdensborger er designet som en opbyggende og perspektivudvidende rejse, hvor de enkelte emner ikke blot øger de unges forståelse for dem selv og verden og interaktionen imellem de to, men også skaber interessen og relevansen for de efterfølgende emner.

Oplægsholdere

Et udvalg af de spændende mennesker som kom og delte deres livserfaringer i kurset:

Imran Rachid

Speciallæge, foredragsholder, IT-iværksætter, debattør og bl.a. forfatter af bogen, Sluk. Gennem de sidste 20 år har Imran været vant til at undervise og holde foredrag i hele verden, og har et specielt stærkt tag på hvordan teknologi påvirker mennesker.

Thomas Milsted

Foredragsholder, forfatter og medlem af ”Stresstænketanken” og ”Tænketanken Lighed i Sundhed”. Gennem de sidste 15 år har Thomas væres en af landets mest benyttede foredragsholdere med skarpt fokus på positiv psykologi, arbejdsglæde, social kapital, meditation og søvn.

Marianne Grønbech

Rådgiver, konfliktmægler og coach for forældre, lærere og unge involveret i alt fra stofmisbrug til depression, stress, ensomhed, mobning og vold. Marianne Grønbech har i en lang årrække arbejdet med børn og unge med oplæg som "Forstå din teenager" og workshoppen “tal ordentlig”.

Lise Rasmussen

Præst i Mariakirken, socialetisk debattør og tidligere fængselspræst og sprogofficer. Lise Rasmussen har tidligere været udsendt 2 gange som sprogofficerer og er meget optaget af det socialetiske arbejde, det gode fællesliv og identitetspolitik med fokus på de svageste i samfundet.

Christian Poll

Valgt som spidskandidat for Alternativet i 2014, og var i løbet af sine fire år i Folketinget ordfører for natur, miljø, klima, energi, forsyning, fødevarer, landbrug, dyrevelfærd, byggeri og bygninger, transport, fiskeri, finans og økonomi samt medlem af Nordisk Råd.

Mette Højland

25 års undervisningserfaring indenfor højskole- og ungdomsundervisning, og initiativtager bag Aa Strand Kursus og Retræte. Mette har også erfaring fra internationalt organisationsarbejde både indenfor undervisning og kulturudveksling.

Christian Langballe

Kreativ direktør og Partner i Hello Great Works samt jury medlem hos DDA, NYF Advertising Awards og The Webby Awards. Christian har endvidere udgivet adskillige bøger og har en fantastisk evne til at få kreativiteten til at flyde.

Hvem er vi?

Konceptet Verdensborger er udviklet af Martin Kæstel Nielsen, far til en 15-årig dreng, som var på vej mod konfirmationen i 2019. Holdet bag er sammensat af engagerede pædagoger og passionerede forældre, der ønsker at tilbyde en opdateret dannelsesrejse til nutidens unge. Verdensborger er faciliteret af og afholdes i regi af think.dk.

Jakob Myrhøj

20 års erfaring med coaching, terapi, meditation og relationsdynamikker. Jakob tror på at vejen til sundere og mere fyldestgørende relation, uddannelse, arbejde og nyskabelse går igennem autentiske relationer.

Anezka Marie Sokol

Kognitiv mentor, biokemiker & plantenørd, Circling Europe certificeret facilitator, yoga & mindfulnessinstruktør og 10 års undervisningserfaring. Anezka går meget op i hvordan man forvandler akavethed og angst til nysgerrighed og selvtillid.

Bo Falkenskov

Pædagog og didaktisk designer med stærkt fokus på formidlings- og læringsprocesser baseret på leg og spil. Bo har også mange års erfaring som gruppefacilitator og meditationslærer.

Sarah Warny Berg

Antropolog, fotograf, foredragsholder og facilitator. Jeg elsker at facilitere processer, hvor mennesker kan møde sig selv og hinanden på måder, som åbner op for mere forbundethed og nysgerrighed på det at være menneske. 

Anja Müller

Projektleder og medskaber af think.dk. Baggrund indenfor bæredygtighed, miljøvidenskab og en stor passion for meningsfulde projekter. Anjas elsker at dele viden og øge bevidstheden omkring holistisk bæredygtihed, og hun brænder for Verdensborgers mission.

Interesseret?

Er du interesseret i et alternativt konfirmationsforløb, så udfyld tilmeldingsskemaet på denne side – eller skriv til os på start@think.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.