Skal overgangen fra barn til tidlig voksen markeres med mere end en Nonfirmationsfest, uden at religionen sætter hele rammen? Så læs her om vores alternative konfirmation. Vi har nemlig skabt et personligt dannelsesforløb til jeres børn, som åbner verden indad og udad og afsluttes i en smuk ceremoni. Vi kalder det Verdensborger.

Teenagere møder i dag et stærkt konkurrenceorienteret samfund, der stiller store krav til alle – og med klima, krig, flygtninge, ulighed og stress oveni, kan det hurtigt blive en uoverskuelig cocktail. Det er måske ikke så underligt at mistrivsel spreder sig iblandt de unge. Derfor har vi udviklet et alternativt konfirmationskoncept, som skal genoplive og opdatere overgangsritualet fra barn til tidlig voksen. Denne overgang er måske den vigtigste i vores liv – og kompleksiteten i denne kaotiske verden stiller endnu højere krav til os alle. Vi mennesker efterlader en verden, hvor den næste generation skal rydde op efter os – at klæde dem ordentligt på er det mindste vi som voksne kan gøre. 

Verdensborger forløbet skaber et rum for de unge, hvor de i trygge og frie rammer kan blive bedre forberedt på livet som lidt mere voksen!

Vores søn er rigtig glad for forløbet og glæder sig hver gang til at skulle afsted - så tak for det!
Sara, mor til deltager

Som deltager på Verdensborger forløbet, vil du også få mulighed for at deltage i vores genforeningsarrangementer, hvor Verdensborgere på tværs af årgange mødes.

Program

Formålet med dannelsesforløbet er at engagere de unge til at udvide deres forståelse af dem selv og verden – gennem samtaler og oplevelser – forankret i en stærk forståelse af holistisk bæredygtighed, der erkender at vores liv også skal have mere balance, hvis vi skal gøre en positiv forskel. Med udgangspunkt i det traditionelle konfirmationsforløb og -ritual har vi udviklet et program, hvor de unge kan lære livsnødvendige færdigheder som for eksempel:

• At forstå egne følelser og reaktioner.
• At forholde sig til hverdagens mange distraktioner.
• At få værktøjer, der kan hjælpe dem i livet.
• At få forståelse for konsekvenserne af deres handlinger.
• At få indblik i jordens økosystemer.
• At skabe kontakt med deres kreative side.
• At lære hvordan man kommunikerer effektivt og ærligt.
• At forholde sig til hvad de tror på og hvorfor.
• At finde deres egen identitet og indre ro.

Undervisningen er fordelt på en heldagssession med sjove aktiviteter, 11 sessioner af 3 timer, samt en afslutningstur med overnatning. Sessionerne er fordelt fra oktober til maj, og ender ud i en ceremoni. Du kender allerede formen fra det kristne konfirmationsforløb – vi har opdateret indholdet. Sessionerne består af oplæg, øvelser og dialog med de unge, og er sammensat ud fra 8 hovedemner, der hver fordeles over flere mødegange. De 8 hovedemner er:

1: Sluk for støjen

Vi forholder os til hverdagens mange distraktioner og effekterne heraf. Vi skal finde roen til virkelig at møde os selv og hinanden.

2: Hvem er du?

Vi kommer tæt på os selv, vores grænser og muligheder. Det bliver tilladt at være dem vi er, så der kan blive plads og åbenhed over for nye indsigter. Vi lærer at forstå os selv, så vi bliver stærkere som individer.

3: Hvor er du?

Vi åbner verden op og får indblik i de større sammenhænge lokalt og globalt.

4: Hvem er de?

Vi dykker ned i relationer og skaber et troværdigt forhold til vores omgivelser og forståelse for konsekvenserne af vores handlinger.

5: Hvad skaber du?

Vi kommer i kontakt med vores kreative side og hjælp til at nære og vedligeholde vores kreativitet.

6: Hvad siger du?

Vi lærer at kommunikere effektivt og ærligt. Vi oplever hvor svært det kan være og snakker om konsekvenserne af ikke at gøre det.

7: Hvad tror du på?

Tro kan flytte bjerge. Mistro kan skabe afgrunde. Hvad tror vi på? Og hvorfor tror vi på det?

8: Hvordan fester vi?

Det sociale liv er essensen af livet og vi undersøger, hvordan vi finder en balance, hvor vi kan være dem vi er og lade andre være dem de er.

Vores pensum til Verdensborger er designet som en opbyggende og perspektivudvidende rejse, hvor de enkelte emner ikke blot øger de unges forståelse for dem selv og verden og interaktionen imellem de to, men også skaber interesse og relevans for de efterfølgende emner.

Oplægsholdere

Vores oplægsholdere er valgt, fordi de har en dyb personlig erfaring og indsigt i livet på hver deres område. De møder op med viljen til at møde de unge i øjenhøjde og dele deres erfaringer åbent.

Et udvalg af de spændende mennesker som har delt deres livserfaringer hidtil på Verdensborgerkurset:

Anezka Marie Sokol

Kognitiv mentor, biokemiker & plantenørd, Circling Europe certificeret facilitator, yoga & mindfulnessinstruktør og 10 års undervisningserfaring. Anezka går meget op i hvordan man forvandler akavethed og angst til nysgerrighed og selvtillid.

Christian Langballe

Kreativ direktør og Partner i Hello Great Works / Bold samt jury medlem hos DDA, NYF Advertising Awards og The Webby Awards. Christian har endvidere udgivet adskillige bøger og har en fantastisk evne til at få kreativiteten til at flyde.

Christian Poll

Valgt som spidskandidat for Alternativet i 2014, og var i løbet af sine fire år i Folketinget ordfører for bl.a. natur, miljø, klima, energi, fødevarer, landbrug, dyrevelfærd, finans og økonomi samt medlem af Nordisk Råd. Christian formår at engagere de unge i de politiske spørgsmål.

Imran Rachid

Speciallæge, foredragsholder, IT-iværksætter, debattør og bl.a. forfatter af bogen, Sluk. Gennem de sidste 20 år har Imran været vant til at undervise og holde foredrag i hele verden, og har et specielt stærkt tag på hvordan teknologi påvirker mennesker.

Jakob Myrhøj

20 års erfaring med coaching, terapi, meditation og relationsdynamikker. Jakob tror på at vejen til sundere og mere fyldestgørende relation, uddannelse, arbejde og nyskabelse går igennem autentiske relationer.

Lise Rasmussen

Præst i Mariakirken, socialetisk debattør og tidligere fængselspræst. Lise Rasmussen har tidligere været udsendt 2 gange som sprogofficerer og er meget optaget af det socialetiske arbejde, det gode fællesliv og identitetspolitik med fokus på de svageste i samfundet.

Marc Facchini

Marc Facchini er en ener på den danske musikscene. Siden 2015 har han turneret land og rige rundt, med sit dansksprogede soloprojekt, hvor Facchini’s psykedeliske neo-folk har fortryllet publikum på alt fra store festivalscener til tætpakkede dagligstuer.

Marianne Grønbech

Rådgiver, konfliktmægler og coach for forældre, lærere og unge involveret i alt fra stofmisbrug til depression, stress, ensomhed, mobning og vold. Marianne Grønbech har i en lang årrække arbejdet med børn og unge med oplæg som "Forstå din teenager" og workshoppen “tal ordentlig”.

Mette Højland

25 års undervisningserfaring indenfor højskole- og ungdomsundervisning, og initiativtager bag Aa Strand Kursus og Retræte. Mette har også erfaring fra internationalt organisationsarbejde både indenfor undervisning og kulturudveksling.

Rosanna Damstoft

Uddannet psykoterapeut, ejer og leder af Nordisk Urtekundskab, plantenørd og formidler af viden om vilde planter som mad og medicin. Rosanna går meget op i hvordan og hvorfor man bruger de vilde vidunderlige urter i hverdagen, til et liv i balance for både krop og jord.

Thomas Milsted

Foredragsholder, forfatter og medlem af ”Stresstænketanken” og ”Tænketanken Lighed i Sundhed”. Gennem de sidste 15 år har Thomas væres en af landets mest benyttede foredragsholdere med skarpt fokus på positiv psykologi, arbejdsglæde, social kapital, meditation og søvn.

Hvem er vi?

Konceptet Verdensborger er udviklet af Martin Kæstel Nielsen, far til en 16-årig dreng, som var på vej mod konfirmationen i 2019. Holdet bag er sammensat af engagerede og passionerede lærere og forældre, der ønsker at tilbyde en opdateret dannelsesrejse til nutidens unge. Verdensborger er faciliteret af og afholdes i regi af think.dk.

Charlotte Mannsteadt

Nysgerrig netværksskaber, leder, proceskonsulent, kunstner og snedker med en vision om en verden af modige mennesker, der gør det de er aller gladest for. Charlotte har fokus på bæredygtighed og iværksætteri, og har undervejs bl.a. stiftet både Stevns erhvervsråd og adskillige virksomheder.

Erik Jensby

Lærer, kunstner, magiker, entertainer og historiefortæller med dyb interesse for udvikling og udfoldelse af unges potentiale. Erik har brugt en stor del af sit liv på og sammen med mennesker og har en helt speciel evne til at skabe det trygge rum hvor magien kan folde sig ud.

Martin Kæstel Nielsen

Initiativtager, projektleder og medskaber af think.dk. Passioneret forælder og nysgerrig sjæl. Martin drømmer om at gøre verden til et bedre sted og tror på at alle mennersker har meget at tilbyde – specielt hvis de mødes på den rette måde.

Pernille Plantener

Coach, formidler, foredragsholder og projektmager med hang til økologi og permakultur. Pernille elsker at finde ind til hvorfor vi gør som vi gør – og gå i nænsom dialog med det, der sommetider er låst indeni.

Interesseret?

Er du interesseret i et alternativt konfirmationsforløb, så udfyld tilmeldingsskemaet på denne side – eller skriv til os på start@think.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.